loading

Kuş Pisliklerinin Neden Olduğu Sağlık ve Güvenlik Riskleri

16-04-2022 01:24    4816

Kuş Pisliklerinin Neden Olduğu Güvenlik ve Sağlık Riskleri

Kuşların varlığı ve ötüşünde hem neşeli hem de sakinleştirici bir şey var. İnsanlar boş saatlerini ve tutkularını kuşları doğal ortamlarında aramaya, izlemeye ve fotoğraflamaya bile adar. Ancak buradaki anahtar kelimeler doğal yaşam alanlarıdır. Haşere kuş türleri yaşam alanlarımıza girerek bizleri riske atabilmektedir. Hem yaşam alanlarımızı hem de üretim tesislerinde ki gıda,metal,boya gibi ürünlere de kalıcı zararlar vermektedir.

Önceliğimiz her zaman da dediğimiz gibi canlılara zarar vermeden onları doğal yaşam alanlarına döndürmeye yardımcı olmaktır. Onların doğal yaşam alanlarına dönmesi bizleri kuş kirliliğinden kurtarmakla kalmayıp salgın hastalık bulaşma riskinide minimuma indirmektedir. Bu işlem başarıyla sonuçlandığında kuşlar daha mutlu ve huzurlu yaşayabilecekleri ormanlara geri dönmüş olacaklardır.

Kuşlar vahşi doğada çok hoş olsalar da, konu eviniz veya ticari mülkünüz olduğunda onları uzak tutmak en iyisidir. Kuşlar ve dışkıları, aslında bazıları ölümcül olma potansiyeline sahip çeşitli sağlık risklerine neden olabilir. Ayrıca ticari tesisler için önemli maddi hasara ve sorumluluk sorunlarına neden olabilirler. Bu makale, kuş pisliklerinin maddi hasarını ve sağlık risklerini incelemektedir.

Kuş Pisliklerinin Sağlık Riskleri

Kuşlar yeterince zararsız görünebilir, ancak dışkılarıyla ilişkili sağlık risklerine daha derin bir dalış yapmak oldukça endişe vericidir. Kuşlar, 60'tan fazla farklı hastalıkla ilişkilendirilmiştir ve kuş gribini hesaba katmıyoruz bile.

Bu farklı bakteri ve mikroplar en çok kuşların büyük sürüler halinde toplandığı ve uzaklaştırılmasının zor olduğu yerleşim yerlerinde görülür. Atıklarının yaydığı hastalıklar hava yoluyla bulaşabilir ve sadece dışkılarla aynı ortamda bulunarak insanlara bulaşabilir.

Başlıca bulaşıcı kuş hastalıkları şunlardır:

1- Histoplazmoz ( Akut Pulmoner Histoplazmozis )

Bu ölümcül olabilen bir solunum yolu hastalığıdır. Bağışıklık sistemi baskılanmışsanız, riskiniz çok daha yüksektir. Bu, eski kuş pisliklerinde büyüyen bir mantarın yanı sıra topraktan havadaki mantar sporlarından kaynaklanır.

Bu, özellikle bir kuşun mülkünüze tünemesiyle ilgilidir, çünkü tünekleri altındaki toprak hastalık organizması tarafından zenginleşebilir. Ulusal Sağlık Enstitüsü de potansiyel olarak kör edici bir göz rahatsızlığını bu mantarla ilişkilendirmiştir.

2- Kandidiyaz ( Kandida Enfeksiyonu )

Bu, özellikle güvercinler aracılığıyla yayılan bir maya veya mantar enfeksiyonudur. Bu hastalık, solunum sistemi, bağırsaklar ve üreme sistemi dahil olmak üzere vücudun birçok bölgesini etkileyebilir. Kandidiyaz, birden fazla durumda ölümle ilişkilendirilmiştir. Bağışıklığınız zayıfsa, kuş pisliklerinden kaynaklanan sağlık riskiniz çok daha fazladır.

3- Kriptokokoz ( Cryptococcus Neoformans )

Sıradan kuşların bağırsaklarında bulunan bir mayadan kaynaklanır. Bu, yine bir kuşun tünediği bölgelerde daha yaygın olan organizmanın hücrelerinin solunmasıyla elde edilir.

4- Psittakoz Pandemisi

Buna kuş pisliklerinden solunan bir bakteri neden olur. Genellikle sadece küçük grip benzeri semptomlara yol açsa da, zatürreye dönüşebilir ve hastaneye kaldırılmayı gerektirebilir. OSHA, kuş pisliklerinden kaynaklanan bu sağlık riskinden kaynaklanan endişeler nedeniyle aslında bir bülten yayınladı.

5- Louis Ensefaliti ( Viral Ensefalit )

Bu, sinir sisteminizde sıklıkla uyuşukluğa ve ateşe yol açan bir iltihaplanmaya neden olur, ancak bazen felç ve hatta koma meydana gelebilir. Bu aslında enfekte kuşlarla beslenen sivrisineklerden yayılır. Bu, kuşları mülkünüzden uzak tutmanın iyi bir fikir olmasının bir başka nedenidir.

6- E.coli (Escherichia Coli )

Bu bakteri inek gübresinde bulunabilir ve kuşlar gübreyi gagaladığında yayılır. Dışkılarından salınır ve bir yiyecek veya su kaynağına düşerlerse sorun haline gelebilir.

7- Salmonelloz ( Salmonella )

Bunun meydana geldiğini ve gıda zehirlenmesine neden olduğunu muhtemelen duymuşsunuzdur. Ama aslında kuş pisliği ile bağlantı kurabilir. Ciddi bir sağlık riski taşır.

Kuş Pislikleri ve Ektoparazitler

St. Louis ensefaliti ile bahsedildiği gibi, kuş pisliklerinin doğrudan sağlık riskleri tek sorun değildir. Başka bir haşere, hastalığı olan bir kuşla beslendiğinde, haşere hastalığı insanlara yayabilir. Bu genellikle şunlarla olur:

• Tahta kurusu

• Tavuk akarları

• Sivrisinekler

• Sarı yemek kurtları

Kuş Dışkılarının Konutlarda Sebep Olduğu Maddi Hasar

Metal bir çatıda tüneyen ve yuvalayan güvercinlerin oluşturduğu Kuş pisliklerinin sağlık riskleri de tek endişe kaynağı değil. Kuşlar ve kuş pislikleri aslında mülkünüze büyük zarar verebilir. Bu hasarın çoğu, kuş pisliklerinin pH seviyesi 3.5 ila 4 arasında olan ürik asit içermesinden kaynaklanmaktadır. Bu, şaşırtıcı sayıda yapı malzemesini yiyebilir. Liste, sızıntı yaratan katran bazlı çatı kaplamayı içeriyor. Buna taş, metal ve dış cephe kaplaması da dahildir.

Ek olarak, yuvaları büyük bir sorundur. Kullandıkları malzemeler hızla yangın tehlikesi oluşturabilir, olukları veya drenaj borularını tıkayabilir ve su hasarına neden olabilir ve hatta havalandırma sistemlerini tıkayabilir ve daha fazla sağlık tehlikesi oluşturabilir. Kuşların evinizin içinde yuva yapmasını engellemek istiyorsunuz ve bunu uygun caydırıcılarla yapabilirsiniz.

Kuş Dışkılarının Otomobillerde Sebep Olduğu Maddi Hasar

Ayrıca kuşların arabanıza verebileceği zararlardan bahsetmeye değer. Amerikalılar zaten araba bakımı için yılda yüzlerce dolar harcıyor. Bu, kuş pislikleri nedeniyle, en azından estetik olarak hızlı bir şekilde geri alınabilir, çünkü bunlar arabanızın şeffaf kaplamasının yüzeyini gerçekten bozabilir.  Bu, kuş pislikleri kuruduğunda ve alttaki kaplamanın dokusunu bozan bir iz bıraktığında olur. Bu hasar kalıcı olabilir. Arabanıza ne kadar az kuş pisliği bulaşırsa, daha iyi.

Kuş Dışkılarının Ticari Mülklerde ( İş yerlerinde ) Sebep Olduğu Hasar

Ticari mülkler açıkça daha büyüktür ve kuşlar, dışkılarının kokusuna çekilmeleri anlamında diğer hayvanlar gibidir. Gittikçe daha fazla kuş aynı genel alana akın ettiğinden, bu büyük bir sorun yaratabilir.  Kuş pislikleri her yıl makinelere, çatılara ve havalandırma sistemlerine milyonlarca dolarlık zarar vermektedir. Bu, klima ve ısıtma ünitelerinizi, çatılarınızı ve diğer birçok yapı malzemenizi riske atar. Kuş pislikleri, ticari mülklere konutlara verdiği zararın aynısını verir, sadece daha büyük ölçekte.

Otomatik kapılı binalarda da içeri girmeye meyillidirler. Bu, iç yapıya ve içerideki her şeye zarar verir. Bunları kaldırmak da büyük bir sıkıntı haline gelir. Ticari mülklerle ilgili diğer bir endişe, aşağıda ele alacağımız kayma ve düşmelerden kaynaklanan potansiyel yükümlülüklerdir.

Kuş Dışkısı, Döküntüleri ve Tüylerinden Meydana Gelen Diğer Güvenlik Riskleri

Kuşlar ve pislikleri gerçekten güvenli olmayan çalışma ortamları yaratabilir. Birincisi, dışkı kaygan olabilir ve çalışanlar veya müşteriler düşebilir. Dışkılar sadece dağınık ve kirli bir ortam yaratmaz; gerçek bir tehlike olabilirler. En kötü senaryoda, mülkünüzdeki bir düşüş, bir davaya ve ardından pahalı bir anlaşmaya neden olabilir.

Daha önce tartışılan kuş pisliklerinin sağlık tehlikeleri, ticari mülkler için de önemli bir soruna neden olabilir. Örneğin, Florida'da bir öğretmen okulda çalışırken kuş pisliği hastalığına yakalandığında 1,2 milyon dolarlık bir anlaşma kazandı.

Kuşlar değerli ve korunan yaratıklardır. Ancak bu, konut veya ticari mülklerinizi işgal etmelerine katlanmak zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Dışkılarının 60'tan fazla farklı hastalık ve potansiyel olarak ciddi sağlık riskleri ile bağlantılı olduğu ve önemli maddi hasara neden olduğu düşünüldüğünde, onları uzak tutmak gerçekten en iyi seçeneğinizdir. İstilacı kuşlara ve buna bağlı kuş pisliklerinin sağlık risklerine yönelik uzun vadeli çözümler için bugün bize ulaşın.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Plastik Kuşkonmaz Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 


Etiketler: