loading

Güneş Paneli Güvercin Koruması İçin İnsani İpuçları

08-04-2022 23:19    1049

Güneş Paneli Güvercin Koruması İçin İnsani İpuçları

2018 yılında kaydedilen yaklaşık 1.5 milyon güneş enerjisi kurulumu ile güneş paneli popülaritesi gün geçtikçe artmaktadır. Güneş panelleri mükemmel bir temiz enerji kaynağı olsa da, güneş panellerinin altına yuva yapan güvercinler konut ve ticari mülk sahipleri için önemli bir zorluk teşkil ediyor. Çatı ve güneş panelleri arasındaki boşluklar, kuşlar ve özellikle güvercinler için güvenli, sıcak ve korunaklı yuvalama alanları oluşturur.

Diğer bazı kuş türlerinden farklı olarak güvercinlerin yuva yaparken üstlerinin kapalı olması gerekir. Ayrıca tüm yıl boyunca yuva yaparlar ve bu da güneş panellerinizde ve elektrik kablolarında kalıcı bir hasar riski oluşturur. Bu yazıda, güvercinlerin güneş panellerinin altına tünediklerinde neden oldukları hasarı ve onları kovmak için insancıl güneş paneli güvercin kovucu çözümlerini sizlere sunuyoruz.

Güvercinler Güneş Panellerine Nasıl Zarar Verir ?

Güvercinlerin yuvalama faaliyetleri güneş enerjisi sistemlerine ve hatta tüm binaya ciddi zararlar vermektedir. Güvercinler ayrıca yüksek bir hastalık ve haşere istilası riski taşırlar. Güneş paneli güvercin kovucu önlemlerini hemen uygulamazsanız karşılaşabileceğiniz bazı sorunlar şunlardır:

Dağınıklık ve Kirlilik

Aşındırıcı güvercin dışkısı birikmesi, güneş panellerinin altındaki boşluklar, su olukları ve teraslarda önemli hasara neden olur. Güvercinler tipik olarak yılda 11 kg'a kadar dışkı üretir. Kirlenme, güneş sisteminin verimliliğini önemli bir oranda azaltır. Ayrıca ihtiyaçlarınız için düzensiz ve yetersiz enerji ile sonuçlanabilir. Bu sorun, kendi kendini temizleyen panellerde bile yaygındır, çünkü sistemler kuş pisliğini değil, tozu ve kiri temizlemek için tasarlanmıştır.

Binada Maddi Hasarlar

Bir güneş panelinin altında uzun süre yuva yapan güvercinler genellikle büyük miktarda dışkı ve tüy birikmesine neden olur. Kuş pislikleri, tipik olarak, korozyon nedeniyle panellerde geri dönüşü olmayan hasarlara neden olur.

Hastalık Bulaşma Riski

Enfekte olmuş güvercinler vücutlarında ( tüy, döküntüler, kuş akarları, dışkılarında, yiyecek,su sularında patojenleri ve bakterileri taşır aynı zamanda insanların yaşam alanlarına bulaştırma riski mevcuttur. Bunlar, yanlışlıkla yutulduğunda veya kirli havayı soluduğunda insanlarda ciddi hastalıklara neden olabilir. Dışkı yaralara temas ederse oldukça tehlikelidir. Ölümle sonuçlanan birçok hastalık zamanında kanatlı canlılar ile salgın hastalık haline gelmiştir.

Kuşlardan İnsanlara Bulaşan Hastalıklar ( Zoonoz Hastalıkları ) makalemizi inceleyerek detaylı bilgi sahibi olabilir. Yaşam alanlarınıza kuşlardan gelen riskleri öğrenmiş olursunuz.

Tehlikeler

Güvercinler yuvalarını güneş panellerinin altına yaptıklarında, yuva yapmak için yer ararken genellikle kabloları koparıyor veya yerinden çıkarıyorlar. Bu sadece panellerin çalışmayı durdurmasına neden olmaz. Ayrıca, mülk ve yaşamları riske atan potansiyel yangın tehlikelerine neden olabilir.

Zararlı Bakteriler ve Döküntüler

Mülkünüzdeki güvercinler ayrıca, özellikle ısıran kuş akarları olmak üzere, sinir bozucu haşerelerin istilasına neden olacaktır. Bir kuş akarı sorununun kontrol edilmesi veya ortadan kaldırılması zor ve maliyetlidir.

Kuşların Ortaya Çıkardığı Gürültü Problemi

Güneş panelinin üzerine yuva yapan güvercinler de çok fazla dikkatin dağılmasına neden olur. Kuşların çıkardığı ses son derece rahatsız edici olabilir. Güvercin sorununun çözümü, güvercinlerin güneş sisteminize erişmesini kalıcı olarak durdurmaktır.

Güvercinlerin Güneş Panellerinin Altına Yuva Yapmasını Engellemenin Çözümü Nedir?

Fotoğrafta da gördüğünüz üzere güvercinler bina çatısına, su oluklarına ve güneş panellerine oldukça kirlilik yaratmaktadır. Güvercinleri güneş panellerinizden uzak tutmak istediğinizde izlemeniz gereken en iyi güneş paneli güvercin koruma ipuçlarından bazıları şunlardır:

Kuş Tüneme Engelleyici Kuşkonmaz Ürün Kullanın

Tüneme önleyici kuşkonmaz bariyer ürünü, uzun, dikene benzer çubuklardan oluşan bir fiziksel kuş kovucu cihazdır. Tünemeyi caydırmak için bina çıkıntılarına eklenebilir. Kuş dikeni genellikle yaklaşık 50 santimetre uzunluğundadır ve 15 santimetre genişliğindedir güvercinlerin inebileceği alanı tamamen ortadan kaldırılacaktır. Güvercinler kuş kovucu ürünlere konmaya çalıştığında tutunabilecekleri alan olmadığını anladıklarında en kısa sürede oradan uzaklaşacaklardır.

Güneş panellerinin etrafındaki kuşların yuva yapmayı sevdiği noktalara ideal tüneme önleyici kuşkonmaz takılır. Bu sivri uçların çoğu kolayca takılır, ancak kurulum sırasında üreticinin talimatlarını dikkatlice okumanız gerekir. Tüneme önleyici sivri uçlar, kuşları onlara zarar vermeden veya öldürmeden caydırmak için kullanılır.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer Ürün Uygulaması Nasıl Yapılır ? makalemizden kuş kovucu kuşkonmaz ürün montajı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Metal Kuş Kovucu Ürün Kullanın

Güvercinleri caydırmanın en insancıl ve etkili yöntemlerinden biri, güneş panelinin etrafına ideal bir paslanmaz çelik kuş kovucu üründür. Kuş dikenleri, zemin seviyesinden algılanması zor olan ince çeliklerden yapılmıştır. Bu nedenle, mülkünüzün orijinal estetiğinin korunacağından emin olabilirsiniz. Bu kuş kovucu ürünler, panelin etrafındaki ve altındaki tüm kullanılabilir alanları kaplayabilir. Kuşların yumurtlamak veya dışkı bırakmak için boşluklara erişmesini engellerler. Kuş dikenlerinin kurulumu kolaydır, maliyeti düşük ve etkisi büyüktür.

Güneş Paneli Güvercin Koruması Hakkında Temel Sonuçlar

Güvercinler izlenmesi güzel kuşlardır, ancak güneş panelinize yuva yapmalarına izin verirseniz ciddi riskler de taşırlar. Mülkünüzde bir güvercin sorununuz varsa, kalıcı bir çözüm bulmak için burada tartıştığımız güneş paneli güvercin koruma ipuçlarını ve ürünlerini kullanın. www.plastikkuskonmaz.com olarak tüm kuş sorunlarınıza insancıl çözümler sunuyoruz. Yardıma ihtiyacınız varsa, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Plastik Kuşkonmaz Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 


Etiketler: